Medzná hodnota: Rozdiel medzi revíziami

Z TSENZ
Prejsť na: navigácia, hľadanie
(Vytvorená stránka „{{DISPLAYTITLE:medzná hodnota}} Skratka: MH ==Význam== Medzná hodnota ukazovateľa akosti pitnej vody, väčšinou horná hranica rozmedzia prípustných hodnôt, pr...“)
 
(Príklad)
Riadok 6: Riadok 6:
  
 
==Príklad==
 
==Príklad==
Medzi ukazovatele s medznou hodnotou patria napr. koliformné baktérie, kultivovateľné mikroorganizmy pri 22 °C, kultivovateľné mikroorganizmy pri 37 °C, [[bezfarebné bičíkovce]], železité a mangánové baktérie, živé a mŕtve baktérie, [[abiosestón]], amónne ióny, celkové rozpustné látky, farba, [[hliník]], [[horčík]], chloridy, [[mangán]], [[meď]], pH, sírany, [[sodík]], chuť, zákal, [[zinok]], voľný chlór, ozón, chloroform a iné.
+
Medzi ukazovatele s medznou hodnotou patria napr. koliformné baktérie, kultivovateľné mikroorganizmy pri 22 °C, kultivovateľné mikroorganizmy pri 37 °C, [[bezfarebné bičíkovce]], železité a mangánové baktérie, živé a mŕtve baktérie, [[abiosestón]], amónne ióny, celkové rozpustné látky, farba, [[hliník]], [[horčík]], chloridy, [[mangán]], [[meď]], pH, sírany, [[sodík]], [[chuť]], [[zákal]], [[zinok]], voľný chlór, ozón, chloroform a iné.
  
 
==Zdroj==
 
==Zdroj==
 
Ilavský, J., Barloková, D., Biskupič, F., 2008: Chémia vody a hydrobiológia. Slovenská technická univerzita v Bratislave, Bratislava, 304 s.
 
Ilavský, J., Barloková, D., Biskupič, F., 2008: Chémia vody a hydrobiológia. Slovenská technická univerzita v Bratislave, Bratislava, 304 s.
 
[[Category:SK]][[Category:Zdravotné indikátory]][[Category:Environmentálne indikátory]]
 
[[Category:SK]][[Category:Zdravotné indikátory]][[Category:Environmentálne indikátory]]

Verzia zo dňa a času 22:33, 15. október 2015

Skratka: MH

Význam

Medzná hodnota ukazovateľa akosti pitnej vody, väčšinou horná hranica rozmedzia prípustných hodnôt, pri prekročení ktorých stráca voda vyhovujúcu akosť v danom ukazovateli.

Príklad

Medzi ukazovatele s medznou hodnotou patria napr. koliformné baktérie, kultivovateľné mikroorganizmy pri 22 °C, kultivovateľné mikroorganizmy pri 37 °C, bezfarebné bičíkovce, železité a mangánové baktérie, živé a mŕtve baktérie, abiosestón, amónne ióny, celkové rozpustné látky, farba, hliník, horčík, chloridy, mangán, meď, pH, sírany, sodík, chuť, zákal, zinok, voľný chlór, ozón, chloroform a iné.

Zdroj

Ilavský, J., Barloková, D., Biskupič, F., 2008: Chémia vody a hydrobiológia. Slovenská technická univerzita v Bratislave, Bratislava, 304 s.